dinsdag 17 juni 2014

Airlie Beach & Whitsundays

Airlie Beach

Na mijn eerste nachtbus in Australiƫ ben ik aangekomen in Airlie Beach. Een kleine plaats die vooral toeristisch is. Een dag rustig aan, opnieuw veel kennis maken met veel mensen, maar toch ook bekenden tegenkomen. Nu de reis langs de oostkust bijna ten einde begint te komen lijkt de wereld kleiner en kleiner te worden.

Whitsundays


's Ochtends lekker vroeg op om naar de boot te gaan. Samen met een Zweed die ik de avond tevoren heb ontmoet naar dezelfde boot. Met harde wind en regen maken wij ons klaar voor de Whitsundays.
De boot die ik heb geboekt is voor ongeveer 20 mensen. Vreemd genoeg is een kwart van de passagiers Nederlands. De boot die ik had geboekt heet de Apollo. Al het eten was verzorgd op de boot. Ik hoefde alleen te helpen met het zeil te hijsen en het zeilen was begonnen!


Door het weer is het begin van de reis ruig. Het verkennen van de eilandengroep Whitsundays is begonnen! Elke dag een nieuw stuk verkennen en veel snorkelen. Gelukkig hebben wij geen last van het kwallenseizoen. Voor de zekerheid natuurlijk wel een pak aan tegen kwallenbeten. Met het vele snorkelen weet je maar nooit. Snorkelen was meer dan de moeite waard, er was enorm veel te zien. De spectaculairste dingen die ik heb gezien waren: een groene schildpad, roggen, vissen in alle kleuren van de regenboog.


 De zonsondergang op de eerste dag was prachtig. Na de zonsondergang werd het tijd voor een introductierondje om elkaar beter te leren kennen.








Op dag twee zijn wij naar Whithaven Island gevaren. Omdat we tegen de wind in moesten vaarden wij op de motor. Een mooi moment om aan het stuur te staan. Een van de dames brulde opeens "WHALE" en zagen wij de staart van een bultrug schuin achter de boot! Eenmaal aangekomen op Whitsunday Island hebben wij een korte wandeling gemaakt naar Whitehaven Beach. Volgens de schipper een van de mooiste stranden ter wereld. Het zand was extreem zacht en wit. Langs de vloedlijn was er bijna een leger van kleine krabbetjes.

De laatste dag sloeg het weer om. In plaats van af en toe een bui begon het echt grimmig te worden. Het mocht de pret niet drukken maar het maakte het wel koud op de boot. Met het snorkelen 's ochtends was het warmer in het water dan op de boot. Het maakte de uitzichten wel prachtig. De eilanden werden half verhuld in wolken.



De trip werd tenslotte afgesloten met een afterparty in Airlie Beach. Spontaan zag iedereen er super netjes uit en konden wij nagenieten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten