maandag 14 april 2014

Eerste dagen Sydney

Na een lange reis naar Sydney is het dan zover. De andere kant van de wereld is ontdekt. Maar een rechtstreekse vlucht was er niet bij.

Taipei



In Taipei (of eigenlijk Taoyuan) hebben we ongeveer een halve dag een tussenstop gehad. We zijn na de lunch geland om even een dagkamer in de buurt van de luchthaven. Hier heb ik lekker gezwommen om daarna de reis te vervolgen op een nachtelijke vlucht.
De aankomsthal was een architectonisch hoogstandje! Ik kan de moderne stijl van het dak erg waarderen.

Sydney

Vanaf het vliegveld werden we opgehaald om gelijk naar een plaats met uitzicht op het operahouse te gaan. Daarna zijn we naar het hostel gegaan om in een lekker over het strand gelopen in Manly, Sydney. Manly is in mijn eerste week mijn basis in Australiƫ. Het makkelijke van plaatsnamen in Australiƫ is dat ze vernoemd zijn naar hetgeen wat er gevonden werd. Het fijne van Manly is dat je met de veerboot zo in hartje Sydney zit. Maar tegelijkertijd alles om loopafstand hebt. Het strand zit zelfs op minder dan 500! meter lopen.


S'avonds waren we lekker uit om getrakteerd te worden met een liveband in een verstopt stukje van de pub. Het was een band uit de omgeving van Sydney genaamd Papa Pilko and the Binrats.

De dag erop was een regel dag. Dit zodat de formaliteiten voor een baan zijn geregeld. Maar natuurlijk moet er ook nog werk gezocht worden.
Aan het einde van de dag zijn we lekker in the Old Fitzroy Hotel gaan zitten. Voor het diner een lekker Australisch biertje en laksa!

De eerste indruk van Sydney is simpel. Het is een fijne stad. Waar iedereen vriendelijk overkomt. Koffie bestellen is nog een beetje een mysterie. Want wat is het verschil tussen een short black, een tall black en een flat white. Maar dat is gewoon een kwestie van proberen! Ik heb alleen nog geen eten of drinken ontdekt wat echt anders is dan thuis! Behalve dan natuurlijk de timtams, een soort brownie, chocolade koekje. De hele groep is er spontaan verslaafd aan geraakt!

Dagjes uit

Blue mountains
Een prachtige kans voor een verkenning van de Blue Mountains. Natuurlijk even kijken naar kangaroos en andere dieren in een wildlife park. Om tussen de middag lekker kangaroo te eten!
Deze dag hebben we eerst een korte wandeling gemaakt. Tussen de middag hebben we in Katoomba doorgebracht. Vervolgens hebben we nog een wandeling gemaakt bij "the three sisters". Veel traplopen en prachtige uitzichten.






Surfen
Voor het eerst een poging gedaan te surfen! Ten zuiden van Sydney zijn we gaan surfen op een plek die the farm heet. Schijnbaar had vroeger een boer een mooi stukje land aan de oceaan liggen.
We hebben gesurft in een kleine baai waar de golven maar bleven  komen. Het surfen was een uitdaging. Het was constant vechten tegen de golven. Na veel omvallen en verkeerd voor de golf liggen lukte het me een aantal maal te staan!

Manly
Deze week blijf ik nog even in Manly. Vandaag heb ik afscheid genomen van bijna de hele groep.
Het hostel is momenteel lekker rustig en gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten